Man kan også lave en debatside

NemID-mareridtetDSC08751

Brugte 5 timer i to dage på at undersøge hjemmesiden hos Nets – eller NemID eller hvad de nu kalder sig – for at finde ud af, hvordan jeg skulle finde ud af at opfylde lovens krav til NemID for erhverv.
Det var for indviklet – kunne ikke få det til at virke. 

– Jeg kom ikke igennem på telefon, da jeg opgav hjemmesiden – kun automatiske telefondamer/-svarere, der henviste til… hjemmesiden.

Endelig fandt jeg en omstillingsdame, der imidlertid ikke kunne omstille til nogen hjælp, men hun kunne efter lang, negativt ladet snak godt høre på mit problem, men jeg skulle IKKE regne med, at mit spørgeri blev gratis, blot fordi det gik gennem hende, altså omstillingen, pointerede hun kraftigt; hun ville BON’e mig, hvis det var min skyld, jeg ikke kunne få det til at virke – DET skulle jeg bare være klar over! Det lød MEGET kraftigt (økonomisk) truende!

Trussel om 250 kroner pr. henvendelse/spørgsmål, hvis fejlen var min – og det vidste jeg jo ikke, om det var – det var ligesom det, jeg ville spørge om… Jeg skulle på dette tidspunkt for længst have modtaget en kode med posten; den var ikke kommet – derfor lidt desperation: Loven træder i kraft snart…

Mine spørgsmål havde ikke svar på hjemmesiden!

Senere:

Efter omkring 10 dage dukkede så pludselig en kode op med posten i en kunstfærdigt udformet… kuvert kan man vel kalde det; koden, der skulle være kommet et par dage efter min modtagelse af “nøglekortet” – eller “stentavlerne”, som de går under her i huset- begrundet i det moderne tilsnit: ideen med kombinationen af pap-plader og IT.

Endelig inde i varmen! Jeg skrev min adgang og password ned, da jeg kreerede dem – jeg vidste jo, jeg ikke kunne få hjælp senere!

– men de virkede ikke, da det så gjaldt! Og denne gang vidste jeg, at jeg ikke skulle begå fejl – så derfor havde jeg nedskrevet både kode og password – noget man ellers jo ikke skal, og som jeg aldrig har gjort før.

Efter 4 forsøg (med de rigtige passwords osv.) blev jeg smidt af og skulle vente 8 timer på at forsøge igen. Teoretisk har jeg til den tid vistnok 5 forsøg igen – men koden virker jo ikke!

Dog blev der effektivt lukket for mig allerede efter to forsøg – se senere.

Debatskilt

 

Hvem kan hjælpe?

Truslen om de 250 kroner regerer på hjemmesiden.

Der stod nederst (som vanligt): Glemt password? – hvilket betyder yderligere flere dages ventetid – og med frygten for de 250 kroner pr. henvendelse skrigende i æteren…

Jeg kan også logge ind på NemIDs erhvervssider og bede om selvbetjeningssiderne. Gæt hvad man skal bruge for at komme derind! Rigtigt! De manglende password/koder.

Senere på døgnet fik jeg en “no-reply”-mail om, at jeg ikke kunne komme på, og hvis jeg ville spørge om noget i den forbindelse, skulle jeg henvende mig til… mig selv, der er administrator!

“Mig selv” kan så henvende sig til Nets og betale 250 kroner for at få at vide, at – ja, hvad?

Jeg vil ikke betale 250 kroner for noget jeg ikke er skyld i!

Jeg skal acceptere at betale 250 kroner før jeg kan lave en kontakt for hjælp hos Nets – eller NemID – jeg ved efterhånden ikke engang, hvem, der er hvem.

Intet på hjemmesiden siger noget om denne situation.

Jeg har bestemt mig for igen at læse Kafka!

HVOR SKAL JEG HENVENDE MIG?????

Hvordan kan man lovgive om, at jeg med mit mikroskopiske firma skal have en erhvervs-NemID og så lade et privat, nu norsk/amerikansk firma, afkræve mig penge for assistance til at få det til at virke?

Jeg er rigtig ked af, hvis der er faktuelle fejl i ovenstående, men forvirringen er efterhånden total. Jeg sidder tilbage med en helt enorm stor ulyst til at have med det at gøre.

Sidste nye:

Kunne koble på næste morgen (i overmorgen skal jeg kun kunne få post gennem NemID…) og blev lettet. Men kun i 28 sekunder.

Da der endelig dukkede et tal op, der skulle matche et tal på stentavlerne, – var det ikke et, der var på dem!

Hvad gør man så? Jeg søgte på deres hjemmeside, som jeg kender godt nu – med det resultat, at jeg skal betale 250 kroner, hvis jeg vil have en forklaring på det.

Jeg må vist vente og se, om der kommer en bøde for ikke at læse post.

Hvis nogen skulle læse dette – så fortæl mig venligst, hvad der sker!